De coaches

About Running is opgericht door Wilfred van Holst en Paul Zwama. Beide zijn het atleten van hoog niveau. Samen hebben ze een ontelbaar aantal trainingsuren aan ervaring.

Wilfred van Holst
Wilfred van Holst
Wilfred heeft op jonge leeftijd de liefde voor atletiek verworven, hij zit dan ook sinds zijn zesde levensjaar op atletiek. Pas vanaf zijn 15e begon Wilfred serieus te trainen en vanaf zijn 20ste zit Wilfred bij de Nederlandse top. Hij heeft verscheidene medailles behaald op nationale kampioenschappen en in de tussentijd is Wilfred begonnen om zijn passie te delen met anderen. Wilfred heeft een brok aan ervaring opgedaan tijdens de afgelopen jaren op het gebied van training geven, hij weet als geen ander hoe belangrijk een goed schema is. Een schema kan je immers ook makkelijk kapot maken, Wilfred heeft dit zelf ervaren. Na jaren lang trouw een schema gevolgd te hebben realiseerde hij dat een schema niet heilig is, een schema is een leidraad die je in overleg met je lichaam moet volgen. Professionele begeleiding is dan ook zeer belangrijk, een standaard schema is zowel voor de beginnende als professionele loper niet per definitie een goed schema.
Paul Zwama
Paul Zwama
Paul is sinds zijn 14e actief als hardloper, hij begon pas serieus te trainen bij Team4mijl in 2005 toen hij voor zijn studie personeelsmanagement verhuisde naar Groningen. Onder leiding van Eddy Kiemel volgden de eerste nationale junioren medailles. Paul zocht na 3 jaar Groningen een nieuwe uitdaging en vertrok naar Amerika. Daar ontpopte hij zich als ware lange afstandsloper. In 2009 plaatste Paul zich voor de Europese Paul heeft zich sinds 2013 ook op het coachen gericht, binnen no time groeide zijn groep van 1 atleet naar een groep van een kleine 20 man. Hij begeleidt o.a. atleten in Canada, de VS en door heel Nederland.